Over de Alpacahoeve | Alpacafokkerij in Sassenheim

Bij de Alpacahoeve in Sassenheim zijn we echt enthousiast over alpaca’s. Nadat de oprichters van de Alpacahoeve, Bert en Rick De Mooij, in 2003 persoonlijk naar Zuid Amerika zijn gereisd om de eerste alpaca’s van onze kudde te selecteren, heeft de waardering voor de bijzondere alpaca’s en hun unieke wol een vlucht genomen in Nederland. Gelukkig zijn wij dankzij jarenlange ervaring goed in staat om aan deze toenemende vraag te voldoen. Onze alpaca’s winnen regelmatig prijzen op prestigieuze shows en de wolproductie van de Alpacahoeve is van zeer hoge kwaliteit.

Visie en doel van de Alpacahoeve

Alpaca’s zijn bijzondere, sociale en nieuwsgierige dieren. We vinden het daarom belangrijk om niet alleen de beste fokkerij van Nederland te zijn, we willen ook bekendheid geven aan de alpaca door meer mensen kennis te laten maken me dit unieke dier. U kunt ons daarom altijd benaderen als u een keer zou willen komen kijken naar onze alpaca’s en de Alpacahoeve.

Het internationale karakter van de alpaca

Om te zorgen dat onze alpaca’s de beste verzorging krijgen en zich kunnen meten met de mooiste dieren van Nederland (en Europa), hebben we een gezonde samenwerking met buitenlandse organisaties zoals de AZVD (Alpaca Zucht Verband Deutschland) en de BAF (Benelux Alpaca Federatie). Met deze organisaties zorgen we voor zorgvuldige screening van onze dieren en hun wol. Ook onze merries worden gedekt door hengsten uit Nederland, Duitsland, Engeland, Australië en Nieuw Zeeland.

Meer weten over alpaca’s en de Alpacahoeve?

Wilt u meer weten over onze alpaca’s en de dienstverlening van de Alpacahoeve? Neem gerust contact op met onze medewerkers voor meer informatie.

Meer weten?

Neem dan contact
met ons op!

Wilt u meer weten over alpaca’s of de dienstverlening van de Alpacahoeve? We staan u graag te woord.

Tel. (06) 51 24 87 85

 

De Alpacahoeve