Alpaca’s | Alpacahoeve Sassenheim

Alpaca’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Met name in Peru, Bolivia, Chili en de Andes komen de dieren veel voor. De alpaca is een afstammeling van de lama en vicugna en behoort tot de kamelenfamilie. In Europa is de alpaca een zeldzaam verschijnsel, de export van alpaca’s kwam namelijk pas in 1983 op gang kwam. De alpaca’s van onze eigen kudde stammen af van de dieren die in 2003 door onze oprichters, Bert en Rick De Mooij, opgehaald zijn in Zuid-Amerika.

Huacaya en Suri alpaca’s

Er bestaan twee soorten alpaca’s: de huacaya en de suri. De suri is zeldzamer dan de huacaya. Slechts 5% van alle alpaca’s kunnen geschaard worden onder de suri variant. De huacaya is iets groter dan de suri. Daarnaast heeft ook de wol andere kenmerken. De huacaya wol is licht gekruld terwijl de suri een vacht heeft met lange dikke lokken. De wol van de suri alpaca’s is zeer schaars en daarom nog waardevoller dan die van de huacaya alpaca.

Alpacafokkerij en verkoop

De Alpacahoeve is een van de beste alpacafokkerijen van Nederland. Onze dieren winnen dan ook regelmatig prijzen op shows op basis van hun gezondheid en de uitzonderlijke kwaliteit van hun vacht. U kunt hier meer lezen over ons aanbod.

Meer weten over alpaca’s?

Wilt u meer weten over alpaca’s of de aanschaf van een alpaca? Neem gerust contact op met onze medewerkers.

Meer weten?

Neem dan contact
met ons op!

Wilt u meer weten over alpaca’s of de dienstverlening van de Alpacahoeve? We staan u graag te woord.

Tel. (06) 51 24 87 85

 

De Alpacahoeve